Ανακοίνωση σχετικά με τη Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία του Συλλόγου στο Υπουργείο Πολιτισμού

16 Νοέ

Ο Σύλλογος ΙΕΚ Σπουδαστών και Απόφοιτων «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων εκφράζει την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της Συγκέντρωσης – Διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 στο Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τα δίκαια και πάγια αιτήματα της ειδικότητάς μας, τα οποία ο Σύλλογος διεκδικεί με ενότητα και αποφασιστικότητα τα τελευταία χρόνια:

Άμεση έκδοση της προκήρυξης των 200 θέσεων μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό.

Αξιοποίηση του εξειδικευμένου, καταρτισμένου και έμπειρου προσωπικού των πιστοποιημένων Φυλάκων ΙΕΚ της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων».

Έναρξη των διαδικασιών για την πρόσληψη Αρχαιοφυλάκων με 7μηνες συμβάσεις καθώς και αύξηση του αριθμού των θέσεων, ώστε η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα την 1η Απριλίου 2018.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού Κο Πολίτη, στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα αιτήματα του Συλλόγου. Ο Διευθυντής του Γραφείου ενήμερος από προηγούμενες συναντήσεις μας για όλα τα θέματα που αφορούν στην ειδικότητά μας, άκουσε με προσοχή τα αιτήματά μας και μας ενημέρωσε για τις έως τώρα ενέργειες του Υπουργείου και της Υπουργού Κας Κονιόρδου με τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.

Με τη συμμετοχή μας και την ενότητά μας συνάδελφοι, στέλνουμε σαφές μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα δίκαια αιτήματα μας και πως ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε ενωτικά και αποφασιστικά τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωσή του!