Ανακοίνωση σχετικά με τη Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Πολιτισμού

16 Φεβ

Ο Σύλλογος ΙΕΚ Σπουδαστών και Απόφοιτων «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων εκφράζει την ικανοποίηση του για την επιτυχημένη Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στο Υπουργείο Πολιτισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες συνάδελφοι με ενότητα και αποφασιστικότητα διεκδίκησαν τα εξής δίκαια αιτήματα:

Άμεση έκδοση της προκήρυξης των 200 θέσεων μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό Φύλαξης, καθώς η έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει δοθεί από τον Οκτώβριο 2016 και καθώς αποτελεί εξαγγελία του Πρωθυπουργού στα πλαίσια της Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016.

Αξιοποίηση του εξειδικευμένου, καταρτισμένου και έμπειρου προσωπικού των πιστοποιημένων Φυλάκων ΙΕΚ της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων».

Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πρόσληψη Αρχαιοφυλάκων με 7μηνες συμβάσεις, ώστε η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα την 1η Απριλίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου κατόπιν αιτήματος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού Κο Πολίτη, στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα αιτήματα του Συλλόγου. Ο Διευθυντής του Γραφείου άκουσε με προσοχή τα αιτήματά μας, δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει επακριβώς στην Υπουργό Πολιτισμού Κα Κονιόρδου και μας διαβεβαίωσε για τη συνεχή προσπάθεια της Υπουργού προς την κατεύθυνση άμεσης επίλυσης, όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Με τη συμμετοχή μας συνάδελφοι στέλνουμε σαφές μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με ενότητα για τα δίκαια αιτήματα μας τα οποία είναι επιτακτική ανάγκη να επιλυθούν άμεσα!
Συνεχίζουμε ενωτικά και αποφασιστικά τον αγώνα μας!