Ενημέρωση για τις ενέργειες του ΔΣ σχετικά με την διευθέτηση της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων

26 Αυγ

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου, σε συνέχεια της επίδοσης της επιστολής του συλλόγου με τίτλο «Καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων ΙΔΟΧ»  προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία της Υπουργού με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Θοδωρή Αρέστη.

Η Υπουργός αναγνωρίζοντας τον θεσμικό ρόλο του Συλλόγου ως έγκυρου φορέα εκπροσώπησης των θεμάτων των εργαζομένων της ειδικότητας και τον ηγετικό του ρόλο στον συντονισμό των κινητοποιήσεων, συνομίλησε με τον πρόεδρο και δεσμεύτηκε να καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος των καθυστερημένων μισθοδοσιών μας ενώ ανέφερε ότι στο εξής η μισθοδοσία μας θα γίνεται χωρίς καθυστερήσεις

Σε ερώτηση του προέδρου για το ποια ακριβώς μέτρα έχουν ληφθεί προκειμένου να λυθεί αλλά και να μην επαναληφθεί το πρόβλημα η υπουργός απάντησε ότι έχει ανακαλέσει άδειες εργαζομένων  στο κεντρικό τμήμα μισθοδοσίας, ότι έχει ήδη ενισχύσει το τμήμα με ειδικό προσωπικό από άλλες υπηρεσίες του υπουργείου και ότι αντιλαμβανόμενη την σοβαρότητα της κατάστασης και του δικαίου μας, έχει δώσει εντολές προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης των ενταλμάτων πληρωμών μας.

Σε ερώτηση του προέδρου για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής μας, η υπουργός απάντησε ότι στόχος είναι στις 13 Σεπτεμβρίου να έχουν καταβληθεί οι μισθοί έως και τον Ιούλιο, καθώς έχει δοθεί εντολή να γίνει διπλή εκκαθάριση για τους προηγούμενους μήνες με την επιφύλαξη της έγκαιρης αποστολής των ενταλμάτων πληρωμών από τα κατά τόπους λογιστήρια των ΕΦΑ.

Ο πρόεδρος ζητώντας εκ νέου την επίσπευση των διαδικασιών, μετέφερε την απογοήτευση και την αγανάκτηση για τις καθυστερήσεις και επανέλαβε στην υπουργό ότι τα μέλη του συλλόγου μας είναι εργαζόμενοι υψηλής κατάρτισης που μετέχουν ενεργά στον μηχανισμό παραγωγής εσόδων του υπουργείου πολιτισμού και είναι και νομική υποχρέωση της Πολιτείας να καταβάλλει εγκαίρως τους μισθούς τους αναγνωρίζοντας υλικά και ηθικά τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Αρέστης επεσήμανε τέλος την ανάγκη ενίσχυσης των διαύλων επικοινωνίας με το  υπουργείο αλλά και την ανάγκη βελτίωσης της επικοινωνίας των εσωτερικών τμημάτων του ΥΠΠΟΑ που εμπλέκονται στις διαδικασίες, καθώς για το θέμα οι υφιστάμενοι της είχαν ενημερωθεί από τον Σύλλογο αναλυτικά από τις αρχές Ιουλίου ώστε να εφιστήσουν  την προσοχή τους να μην προκληθεί το πρόβλημα που προέκυψε.

Αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου για πληρωμή την συγκεκριμένη ημερομηνία και προειδοποιούμε για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ, καλούν τα μέλη του Συλλόγου σε επαγρύπνηση και συνεχίζουν να εργάζονται με υπευθυνότητα για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων της ειδικότητας με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την προαγωγή του κλάδου.