Συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου με τον Διευθυντή της Υπουργού Πολιτισμού

9 Ιαν

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού κ. Πολίτη πραγματοποίησε το Προεδρείο του Συλλόγου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

– Προκήρυξη μόνιμων Αρχαιοφυλάκων 200 θέσεων

– Συμβάσεις ΣΟΧ επταμήνου καλοκαιρινής περιόδου 2018

– Έκδοση Νέου Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού

Όσο αφορά στην προκήρυξη των 200 θέσεων ο κος Πολίτης μας ενημέρωσε ότι η προκήρυξη εστάλη στο ΑΣΕΠ στις 28 Δεκεμβρίου 2017 και ακολουθούνται οι απαραίτητες διαδικασίες ως προς την έκδοσή της.

Για τις συμβάσεις ΣΟΧ επτάμηνης διάρκειας καλοκαιρινής περιόδου 2018 μας ενημέρωσε ότι για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο διευρυμένου ωραρίου Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων έχουν ζητηθεί περισσότερες θέσεις φύλαξης από την προηγούμενη χρονιά και σύντομα αναμένεται η απαιτούμενη εγκριτική απόφαση, ώστε να γνωστοποιηθεί ο αριθμός και η τελική κατανομή θέσεων. Επιπλέον σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν συμβάσεις φύλαξης σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους 18μηνης διάρκειας σύμφωνα το άρθρο 8 του ν. 4506/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα, μας πληροφόρησε ότι αυτό είναι εκτός παρόντος σχεδιασμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος αναφερόμενος στον Νέο Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού είπε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ως προς την έκδοσή του.