Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

3 Δεκ

Η διά ζώσης ενημέρωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη, για τα θέματα που απασχολούν την ειδικότητα, ήταν ο σκοπός της συνάντησής της με το Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών και Αποφοίτων ΙΕΚ, στην ειδικότητα “Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων”.

Στο πλαίσιο, των συνεχών προσπαθειών για την επίλυση των προβλημάτων, το προεδρείο του Συλλόγου ζήτησε τη συνάντηση αυτή, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ενημερώσει προσωπικά και διεξοδικά την υπουργό του ΥΠΠΟΑ.

Τα μέλη του Δ.Σ. ανέπτυξαν τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους για την αναγκαιότητα της εξεύρεσης λύσεων και η κυρία Μενδώνη έλαβε τις απαραίτητες διευκρινίσεις που ζήτησε, προκειμένου να διερευνηθεί, πολιτικά και νομικά, η οποία ενδεχόμενη λύση.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Αρέστης, που ανήκει στη γενιά των παλαιότερων πιστοποιημένων Αρχαιοφυλάκων, ζήτησε από την επικεφαλής του υπουργείου να δρομολογηθούν, το συντομότερο δυνατόν, οι ενέργειες που απαιτούνται από τα στελέχη του υπουργείου.

Η κυρία Μενδώνη έδειξε την προθυμία της να προωθηθούν για επίλυση τα αιτήματα των εποχικά εργαζομένων αρχαιοφυλάκων και αναγνώρισε την αξία της εξειδίκευσής τους στο αντικείμενο.

Τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουμε την ικανοποίησή μας τόσο για τη γόνιμη συζήτηση όσο και για το γεγονός ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να εισακουστούμε από την επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, ευελπιστούμε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε, πιο συγκεκριμένα, τα θετικά αποτελέσματα.