Συνάντηση στο ΥΠΠΟΑ με θέμα την επικείμενη προκήρυξη.

21 Οκτ

Συνάντηση με κύριο θέμα την εκκίνηση των διαδικασιών κατάρτισης της επικείμενης προκήρυξης τακτικού προσωπικού 505 θέσεων στο ΥΠΠΟΑ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, από αντιπροσωπεία του ΔΣ

Τόσο από την πλευρά του ΔΣ, όσο και από την πλευρά του ΥΠΠΟΑ, επιβεβαιώθηκε η κοινή θέληση να εκδοθεί η προκήρυξη το συντομότερο δυνατόν ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε φυλακτικό προσωπικό και να αξιοποιηθούν πλήρως οι 505 επικείμενες θέσεις που έχουν προβλεφθεί στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2023 από το ΥΠΕΣ.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η θέληση και των δυο μερών να εκδοθεί η προκήρυξη βάσει των αξιολογικών  διαδικασιών που ορίζει ο νέος νόμος του ΑΣΕΠ.

Κατά την πάγια τακτική άσκησης πίεσης που ακολουθεί το Σωματείο μας, προς όλους τους φορείς, ζητήθηκε και η απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους εργασίας και τονίστηκε η υποχρέωση του Γενικού Λογιστηρίου του υπουργείου και του ΟΔΑΠ να προβαίνει εγκαίρως και με σωστό τρόπο στην μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Επίσης, προωθήθηκαν οι καταγγελίες που έχουμε δεχτεί σχετικά με παρεκκλίσεις στην εφαρμογή της νομοθεσίας σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ΝΠΔΔ.

Ειδικότερα σχετικά με τα ΝΠΔΔ που συχνά επικαλούνται το «αυτοδιοίκητο» προκειμένου να εφαρμόζουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά στους ΣΟΧ εργαζόμενους σε σχέση με ότι ισχύει στις υπόλοιπες υπηρεσίες, ζητήθηκε από του Υπουργείο το να θεσπιστεί  άμεσα και να εφαρμόζεται ένα συγκεκριμένο και κοινό πλαίσιο λειτουργίας στα θέματα εργατικής νομοθεσίας, διευκολύνσεων και έκδοσης προκηρύξεων στα ΝΠΔΔ, σύμφωνα με αυτά που ισχύουν σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς.

Σχετικά με την αναμενόμενη προκήρυξη, το ΔΣ του Σωματείου μας, δεσμεύεται ότι θα παρακολουθεί βήμα προς βήμα την όλη διαδικασία υπέρ όλων των μελών μας και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος
Μ. Δούρου

Ο Γραμματέας
Ν, Βαλτάς