Συνάντηση με την πρόεδρο του ΔΣ του ΟΔΑΠ με θέμα την έγκαιρη καταβολή των εξαιρέσιμων αμοιβών μας.

29 Μαρ

Συνάντηση με την κ. Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου, Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΔΑΠ, πραγματοποίησε χθες 27 Μαρτίου αντιπροσωπία του ΔΣ του Σωματείου μας. Στην συνάντηση διάρκειας 2 ωρών, παρουσιάστηκαν τα  προβλήματα στις υπηρεσίες του υπουργείου και συζητήθηκαν οι αιτίες που οδηγούν σε καθυστερήσεις, όπως τις βιώνουμε και καταγράφουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΔΑΠ μας ενημέρωσε ότι το συντομότερο  χρονικό διάστημα που είναι εφικτό να γίνει πληρωμή εξαιρέσιμων είναι οι δύο μήνες καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί λογιστικά ο μήνας, στην συνέχεια να αποσταλούν οι καταστάσεις προς τον ΟΔΑΠ, κατόπιν να γίνει ο έλεγχος και στην συνέχεια να αποσταλούν τα εντελλόμενα.

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι πρόθεση του ΟΔΑΠ είναι η ενίσχυση του λογιστηρίου με προσωπικό, προκειμένου να ολοκληρώνονται συντομότερα οι διαδικασίες, ενώ εξετάζεται και η ενίσχυση του τμήματος με έναν ή δυο συμβασιούχους υπαλλήλους.

Από την πλευρά μας έγινε και ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με το ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με τον υπηρεσιακό γραμματέα και τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών και άλλους παράγοντες και ζητήθηκε να θέσει και ο ΟΔΑΠ στο ΥΠΠΟΑ τους λόγους που δημιουργούνται οι καθυστερήσεις σε ότι αφορά δυσλειτουργίες στα λογιστήρια των υπηρεσιών. Επιπλέον ζητήθηκε η προσοχή όλων όσων εμπλέκονται στις διαδικασίες ώστε να βελτιωθούν οι χρόνοι καταβολής των εξαιρέσιμων.

Τέλος τονίστηκε η θέληση μας να παραμείνουμε στην διάθεση του ΟΔΑΠ για νέα συνάντηση όπου θα μπορούσαν να συζητηθούν οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στην διαδικασία που θα βελτίωναν τους χρόνους καταβολής.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι και με το υπάρχον πλαίσιο, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης καθώς είναι αμοιβαία κατανοητό ως απαράδεκτο εργαζόμενοι να μην αμείβονται για τα δεδουλευμένα τους εγκαίρως. Παραμένουμε σε ετοιμότητα σχετικά με το θέμα και ενόψει της έναρξης της νέας ΣΟΧ.