Προκήρυξη Στάσης Εργασίας την Δευτέρα 13/2/23 σε υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, στο Ν.Μ.Α και στην Εθνική Πινακοθήκη

10 Φεβ

Το Δ.Σ του Σωματείου μας, αντιδρώντας στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που αποκόπτει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια μουσεία της χώρας μας από την κεντρική Αρχαιολογική Υπηρεσία και τα μετατρέπει σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου διοικούμενα από διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση διοικητικά συμβούλια, αποφάσισε :

  1. Την προκήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 08.00 έως τις 12.00, για τη Δευτέρα 13.02.2023 σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που υπάγονται στο ΥΠΠΟΑ.
  2. Την προκήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 09.00 έως τις 13.00, για τη Δευτέρα 13.02.2023 στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης.
  3. Την προκήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 10.00 έως τις 14.00, για τη Δευτέρα 13.02.2023 στην Εθνική Πινακοθήκη.

Αγωνιζόμαστε μαζί με όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τις Επιστημονικές Ενώσεις και τους λοιπούς φορείς ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του ΥΠ.ΠΟ.Α. Με το νομοσχέδιο αυτό ο Μουσειακός Πολιτισμός δεν χειραφετείται, όπως υποτίθεται ότι είναι ο στόχος, αλλά χειραγωγείται από τους εκάστοτε κυβερνητικούς «φίλους» ή πελάτες, που θα βάζουν χέρι σε εθνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Αγωνιζόμαστε ώστε:

  • Τα Μουσεία της χώρας και η εν γένει Πολιτιστική μας Κληρονομιά να παραμείνουν δημόσιο αγαθό, προσβάσιμο σε όλους, καθώς η εμπορευματοποίηση τους δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.
  • Όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ να στελεχωθούν με μόνιμο τακτικό προσωπικό με θέσεις εργασίας για όλους τους συμβασιούχους που στην πράξη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Να καταργηθούν όλα τα αναχρονιστικά «κωλύματα» όπως το «κώλυμα οκτάμηνης απασχόλησης» που χρησιμοποιούνται διαχρονικά ως δικαιολογίες για να παρεμποδίζουν το θεμελιώδες δικαίωμα μας στην σταθερή εργασία.

Το Σωματείο μας καλεί όλα του τα μέλη να λάβουν μέρος στις τετράωρες στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγελθεί, δηλώνοντας την σαφή αντίθεση τους, καθώς η επιτυχία των κινητοποιήσεων μας θα διαμορφώσει την κατάλληλη αγωνιστική αφετηρία για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις που πρέπει να γίνουν.

Το ΔΣ του σωματείου μας αγωνίζεται σταθερά για να μην χαθούν τα εργασιακά κεκτημένα κανενός μας και σε αυτόν τον αγώνα η συστράτευση όλων μας είναι επιβεβλημένη.

Το Δ.Σ