Προγραμματισμός προσλήψεων εποχικού προσωπικού 2016

21 Οκτ

O Σύλλογος Σπουδαστών και Απόφοιτων ΙΕΚ της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό
Πολιτισμού κο Αριστείδη Μπαλτά και προς τη Γενική Γραμματέα κα Μαρία Βλαζάκη, σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων εποχικού
προσωπικού για το 7μηνο Απριλίου – Οκτωβρίου 2016.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Θέμα: «Προγραμματισμός προσλήψεων εποχικού προσωπικού 2016»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σπουδαστών και Απόφοιτων ΙΕΚ της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», ενημερώνει το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων εποχικών φυλάκων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, για το 7μηνο Απριλίου – Οκτωβρίου 2016.

Ο αριθμός των Ημερήσιων Φυλάκων και Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων, είναι απολύτως αναγκαίο να αυξηθεί κατά 10 – 15%, σε σχέση με τον αριθμό προσλήψεων για το 7μηνο 2015. Οι ανάγκες στις υπηρεσίες ανά την Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερες, όπως αυτές προκύπτουν από την αύξηση επισκεψιμότητας κατά τη θερινή περίοδο, ειδικά στα μεγάλα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν σε διπλή βάρδια.

Επιπλέον προτείνουμε, την επέκταση του διευρυμένου ωραρίου και σε άλλα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, στα οποία παρουσιάζεται άνοδος της επισκεψιμότητας, ώστε να δοθεί περαιτέρω ώθηση για αύξηση των εισιτηρίων.

Τέλος καταδεικνύουμε, το μείζον πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού, καθώς η κατάσταση θα οξυνθεί με τη λήξη των 7μηνων συμβάσεων και θα υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα λειτουργίας των υπηρεσιών. Πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, με έκδοση προκήρυξης μόνιμου φυλακτικού προσωπικού μέσα στο έτος.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ιωάννα Κρασσάκη

Η ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΝΩΤΗ