ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

27 Ιαν

Συνάδελφοι, αρχικά να σας ενημερώσουμε εκ νέου πως τον Δεκέμβριο ενώ η προκήρυξη των 450 μονίμων αρχαιοφυλάκων ήταν έτοιμη προς έκδοση και ενώ από το Υπουργείο μέχρι και τελευταία στιγμή μας διαβεβαίωναν ότι η κατανομή δεν πρόκειται να αλλάξει και ότι εντός των θέσεων είναι και τα 5 Μουσεία που μετατράπηκαν σε ΝΠΔΔ, ξαφνικά όμως η Υπουργός έδωσε οδηγία για αλλαγή αυτής, βγάζοντας εκτός τα ΝΠΔΔ (37 θέσεις). Αυτό συνέβη για τον λόγο του ότι υπήρξε νομικό κώλυμα λόγω της μετατροπής τους. Ο αριθμός των θέσεων παραμένει λοιπόν ίδιος δεν έχει μειωθεί και λόγω αυτού τα Νομικά πλέον αυτά πρόσωπα θα αναγκαστούν να βγάλουν κάποια στιγμή ξεχωριστά. Η τροποποιητική της κατανομής έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται πίσω στο Υπουργείο Εσωτερικών, από το οποίο Υπουργείο θα σταλεί πίσω στον ΑΣΕΠ για έλεγχο και μετά στον φορέα προς έκδοση. Αναμένουμε νεότερα σχετικά και ευελπιστούμε η άσκηση πίεσης να αποδώσει, όπως και να ολοκληρωθεί επιτέλους ο οργανισμός της Εθνικής Πινακοθήκης και τα προχωρήσουν οι 65 μόνιμες θέσεις φυλάκων για τις οποίες είχε συζητήσει η τέως Πρόεδρος Μ. Δούρου.

Όσων αφορά την επερχόμενη ενιαία 7μηνη ΣΟΧ. Το αίτημα που στάλθηκε επίσημα από το Υπουργείο Πολιτισμού προς το Υπουργείο Εσωτερικών αφορά 1530 θέσεις. Πιο συγκεκριμένα 1276 ΔΕ φύλαξης πληροφόρησης ημερησίων αρχαιοφυλάκων, 153 θέσεις νυχτοφυλάκων, 30 ΤΕ λογιστικού και 71 ΥΕ καθαριότητας. Από τους αριθμούς προκύπτουν σύνολο 1429 θέσεις φυλακτικού προσωπικού. Να τονίσουμε ότι οι θέσεις ακόμη δεν έχουν εγκριθεί και αναμένουμε εντός των επομένων ημερών να βγεί η ΠΥΣ ( πράξη Υπουργικής απόφασης). Στο σχέδιο κατανομής βρίσκονταν εντός και τα 5 Μουσεία που μετατράπηκαν σε ΝΠΔΔ, μετά από δεύτερες σκέψεις αλλά και πρόταση του Σωματείου μας ( ώστε να κερδηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας) αναμένεται εάν τελικά εγκριθεί προυπολογισμός και βγάλουν μεμονωμένα. Η εν λόγω έναρξη των συμβάσεων εκτός απροόπτου θα γίνει στις 1 Απριλίου. ( εκκρεμεί περί Νπδδ).

Σχετικά με την 8μηνη ΣΟΧ του Μουσείου Ακρόπολης έχει βγει η εγκριτική, αναμένεται η δημοσίευση της στην Διαύγεια και οι αιτήσεις περί τα τέλη Φεβρουαρίου με πρώτες μέρες Μαρτίου, με έναρξη αυτής 15/4, εάν υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα αρχές Απριλίου.

Επιπλέον να σας ενημερώσουμε τα εξής πως ζητήσαμε και πάλι παρέμβαση από το Υπουργείο ώστε να προχωρήσει η αναπλήρωση των 4 θέσεων στο ΒΧΜ Αθηνών. Συγκεκριμένα 3 μέρα και 1 νύχτα. Αναμένουμε άμεση διευθέτηση του θέματος και μας λυπεί ότι πρέπει κάθε φορά να συζητάμε με τους φορείς τα αυτονόητα, όπως είναι και το πολύ σοβαρό ζήτημα καθυστερήσεων μισθοδοσίας.

Πάγιο αίτημα μόνιμες θέσεις εργασίας για όλους και ένα καλύτερο σχέδιο αντιμετώπισης των καθυστερήσεων μισθοδοσίας.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμη μία φορά πως σωστή πληροφόρηση καθώς και επίγνωση περί των οποίων θεμάτων του κλάδου έχει μόνο η εκπροσώπηση του Σωματείου και ουδείς άλλος που προσπαθεί να ‘πουλήσει’ δήθεν πληροφόρηση για τα μάτια του κόσμου.