ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

10 Αυγ

Συνάδελφοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχουμε σταματήσει να κάνουμε ως Δ.Σ. του Συλλόγου ενέργειες για την επίλυση όλων των ζητημάτων που απασχολούν την ειδικότητά μας.

Σχετικά με το 60μηνο και το 8μηνο κώλυμα -που είναι  δύο από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους της ειδικότητάς μας – έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την επίλυση τους με αποστολή εγγράφων, επιστολών και αναφορών και με αλλεπάλληλες συναντήσεις με βουλευτές και με το Υπουργείο, με τελευταία την συνάντηση με τον Γ.Γ. Πολιτισμού κο Διδασκάλου εχθές στις 09/08/2020.

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε πλέον επίσημη απάντηση σύμφωνα με την οποία όσον αφορά στο 60μηνο κώλυμα το Υπουργείο προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την τροποποίηση του ισχύοντος πλαισίου λαμβάνοντας υπόψη την πολυετή εμπειρία και τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει ως τώρα η ειδικότητά μας, ενώ αναφορικά με το κώλυμα 8μηνου το υπουργείο και οι υπηρεσίες του γνωρίζουν το εν λόγω θέμα και επεξεργάζονται λύσεις προκειμένου να μην θιγούν τα δικαιώματα των συμβασιούχων αλλά και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και μας παραπέμπει στο Υπουργείο Εσωτερικών με το οποίο είμαστε ήδη σε επαφή και σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση.

Τέλος σε σχέση με τα ανοδικά επίπεδα του ρυθμού μετάδοσης των κρουσμάτων του COVID-19 σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη στείλει αίτημα για την εγκατάσταση συστημάτων αυτόματης θερμομέτρησης στις εισόδους των μουσείων για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αποφυγή διασποράς κρουσμάτων.