Απολογισμός Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης

19 Φεβ

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Parthenon», η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου ΙΕΚ «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων». Για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου από την Αθήνα και την επαρχία καθώς και εγγράφησαν νέα μέλη.

Στη Συνέλευση παρουσιάστηκε ο ετήσιος διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. του Συλλόγου, καθώς και η ανάλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην ειδικότητα, τόσο των πιστοποιημένων συναδέλφων όσο και των σπουδαστών. Η Συνέλευση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος που πέρασε και αναλύθηκαν οι ενέργειες και οι κινήσεις του Σωματείου μας πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις, οι απόψεις και οι ερωτήσεις των μελών, στις οποίες το Δ.Σ. του Συλλόγου έδωσε απαντήσεις και διευκρινίσεις μέσα σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

photo2

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αναλύθηκαν ήταν:

1. Έκδοση προκήρυξης 200 θέσεων μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ

2. Νέος Οργανισμός του Υπουργείου Πολιτισμού που εκδόθηκε στις 22/01/2018 με το Π.Δ.4 (για τον οποίο θα ακολουθήσουν διευκρινίσεις σε επόμενη ανακοίνωσή μας, στα σημεία που αναφέρονται στη Φύλαξη, στις θέσεις και στο προσοντολόγιο)

3. Κατοχύρωση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων

4. Προσοντολόγιο της ειδικότητάς μας

5. Συμβάσεις εποχικού προσωπικού 2018

6. Τροπολογία που περιλαμβάνεται στον νόμο 4440/2016 και αφορά στις δικαστικές αποφάσεις

7. Κώλυμα 60μηνου

8. Προκήρυξη Μουσείου Ακρόπολης μόνιμου προσωπικού (16Κ)

9. Οργανισμός Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

10. Προγραμματισμός τμημάτων της εδικότητάς μας

11. Κοινωφελής Εργασία σχετικά με 800 θέσεις βοηθών – φυλάκων

12. Τι προβλέπεται σχετικά με τις 18μηνες συμβάσεις στον κλάδο Φύλαξης Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων

Αγαπητοί συνάδελφοι, απαιτείται διαρκής αγώνας για να πετύχουμε τους στόχους μας, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η κινητοποίηση όλων μας. Είναι υποχρέωση του καθένα από εμάς να ενημερώνεται από το επίσημο site του Συλλόγου, μέσα από αυτό να εκφράζει τη γνώμη του και να λαμβάνει απαντήσεις στα ερωτήματα του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου είναι σε επαγρύπνηση και απόλυτα ενήμερο σε ότι αφορά στην ειδικότητα μας και στον κλάδο της φύλαξης και καταβάλει συνεχή αγώνα και κάθε προσπάθεια ώστε να δοθεί λύση στα σοβαρά μας ζητήματα και στα δίκαια αιτήματά μας.

Στόχος μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων της ειδικότητάς μας, η ανάδειξη, η αναγνώριση και η προσφορά της μέσα στο χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού, γεγονός που καθορίζει τη στάση και την ευθύνη του Συλλόγου μας, αλλά και του καθενός από μας. Ας συνεχίσουμε λοιπόν με δύναμη, ευθύνη, συλλογικότητα και ενότητα.