Ανακοίνωση του Συλλόγου σχετικά με τα κωλύματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας

5 Νοέ

Αξιότιμοι συνάδελφοι βιώνουμε μία δύσκολη κατάσταση και σχεδόν όλοι μας αγωνιούμε για το εργασιακό μας μέλλον που φαίνεται αβέβαιο εξαιτίας των κωλυμάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τις προσπάθειες που έχει κάνει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, από την αρχή της ανάληψης της νέας κυβέρνησης και την τοποθέτηση της νέας υπουργού πολιτισμού, έως τώρα για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την ειδικότητά μας και ιδιαίτερα για το κώλυμα 8μηνου και το κώλυμα 60μηνου. Την συγχαρητήρια επιστολή για την ανάληψη των καθηκόντων της, στις 11/07/2019 ακολούθησαν μία σειρά από επιστολές τόσο προς την κυρία Λίνα Μενδώνη όσο και προς τον Γενικό Γραμματέα κύριο Γεώργιο Διαδασκάλου και συγκεκριμένα στις 22/07/2019, στις 02/08/2019, στις 27/08/2019, στις 10/09/2019 και στις 21/10/2019 με τις οποίες ζητούσαμε τον καθορισμό συνάντησης προκειμένου να συζητήσουμε για την επίλυση του κωλύματος 8μηνης απασχόλησης και του κωλύματος 60μήνου .
Αιτήματα εστάλησαν επίσης στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 04/09/2019 στο γραφείο Πρωθυπουργού στις 04/09/2019 αλλά και στον Αντιπρόεδρο του ελληνικό κοινοβουλίου κύριο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο στις 10/09/2019 ο οποίος έθεσε την ερώτηση κοινοβουλευτικά για να λάβει την απάντηση από την κυρία Λίνα Μενδώνη ότι είναι και η ίδια γνώστης των πραγμάτων και γίνονται προσπάθειες από την μεριά του υπουργείου για να βρεθεί λύση, ενώ στις 16/09/2019 έγινε συνάντηση και των πέντε μελών του Δ.Σ. με τον Γενικό Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού ,τον κύριο Πλατίτσα, κατά την οποία συζητήσαμε αναλυτικά και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης νόμιμης λύσης στα ζητήματά μας.
Eπιπροσθέτως, ο πρόεδρος του Συλλόγου πραγματοποίησε συνάντηση με το γραφείο του πρωθυπουργού στις 21/10/2019 ενώ στις 30/10/2019 τα θέματά μας δημοσιοποιήθηκαν από τους δημοσιογράφους της εκπομπής “πρωινή ενημέρωση” της ΕΡΤ. Τέλος σήμερα στις 5/11/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κύριο Διδασκάλου ο οποίος μας ενημέρωσε ότι έχει μελετήσει τα ζητήματα μας και θα μας απαντήσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου για την λύση.
Όλο αυτό το διάστημα ο Σύλλογος δεν έχει σταματήσει να κάνει προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση των κωλυμάτων, αφού έχουν αποσταλεί επιστολές και έχουν γίνει συναντήσεις με βουλευτές όλων των παρατάξεων, στην Αθήνα, στην Κρήτη, στην Ηλεία, στην Ρόδο, στους Δελφούς, στην Αχαΐα, στην Μεσσηνία ενώ γίνονται πανελλαδικά ενέργειες από συναδέλφους σε συνεργασία πάντα με το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Οφείλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους (πιστοποιημένους, αποφοίτους υπό πιστοποίηση και σπουδαστές) που έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον και ανταπόκριση και υπόγραψαν πανελλαδικά την επιστολή- διαμαρτυρία καθότι αριθμούμε ήδη πάνω από 800 υπογραφές και εντός των ημερών θα κατατεθούν και επίσημα στο Υπουργείο.
Συνάδερφοι είμαστε όλοι εν αναμονή της απάντησης του κυρίου Διδασκάλου και ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Comments are closed.