Ανακοίνωση σχετικά με τη Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία στο ΥΠΠΟ

21 Νοέ

Ο Σύλλογος ΙΕΚ Σπουδαστών και Απόφοιτων «Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων εκφράζει την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή των συναδέλφων της ειδικότητας στη Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 στο ΥΠΠΟ.

CAM00326
Κύρια αιτήματα του Συλλόγου ήταν :

Να μη χρησιμοποιηθεί ανειδίκευτο προσωπικό στον ευαίσθητο τομέα φύλαξης του Υπουργείου Πολιτισμού εξαιτίας των μετατάξεων και

Άμεση έκδοση προκήρυξης ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό φύλαξης, ώστε να αξιοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά το καταρτισμένο προσωπικό των απόφοιτων ΙΕΚ της ειδικότητας Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.

Το προεδρείο του Συλλόγου κατόπιν αιτήματός του είχε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟ κα. Μαρία Βλαζάκη ,στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα αιτήματα του Συλλόγου. Η Γενική γραμματέας άκουσε με προσοχή τα θέματα που της εκθέσαμε, δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει επακριβώς στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ και μας διαβεβαίωσε – δεδομένης της δυσχερούς κατάστασης της χώρας- για τη συνεχή προσπάθεια του ΥΠΠΟ στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

CAM00324

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη του Συλλόγου που προσήλθαν από την επαρχία, καθώς η συμμετοχή τους και το αγωνιστικό τους παρόν ήταν δυναμικό.

Επίσης ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Προεδρείο της ΠΕΥΦΑ για την παρουσία και στήριξη του στη συγκέντρωση, που είναι πολύ σημαντική για τη συνέχιση των αγώνων μας.

Με τη συμμετοχή μας συνάδελφοι,  στείλαμε σαφές μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με ενότητα για τα δίκαια αιτήματα μας τα οποία είναι επιτακτική ανάγκη να επιλυθούν άμεσα!

Η φύλαξη, ασφάλεια και διαχείριση του ευαίσθητου πολιτιστικού μας πλούτου πρέπει να εκτελείται από το εξειδικευμένο προσωπικό πιστοποιημένων φυλάκων απόφοιτων της ειδικότητας ΙΕΚ Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

 Συνεχίζουμε ενωτικά και αποφασιστικά τον αγώνα μας!