Ανακοίνωση σχετικά με την παράταση συμβάσεων 7μηνου 2018

19 Νοέ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σπουδαστών και Αποφοίτων ΙΕΚ της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων» ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τη φημολογία περί παράτασης των συμβάσεων 7μηνου 2018.

Την περασμένη εβδομάδα ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Πολιτισμού ότι επεξεργάζονται διάταξη νόμου, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία να απασχολήσουν το υπάρχον εποχικό προσωπικό για ένα μήνα ακόμα μέχρι και το τέλος του έτους. Ως εκ τούτου ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με το ΥΠΠΟΑ για τις λεπτομέρειες της ενέργειας αυτής με σκοπό τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των πιστοποιημένων συναδέλφων της ειδικότητάς μας.

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 ενημερωθήκαμε από το Γραφείο Υφυπουργού ότι η διάταξη που ήταν υπό επεξεργασία προκειμένου να ψηφιστεί από τη Βουλή αποσύρθηκε με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι συμβάσεις θα λήξουν κανονικά και ήδη παρακολουθούμε την πρόοδο της διαδικασίας για τις συμβάσεις του επόμενου έτους, με έναρξη τον Απρίλιο του 2019.