Συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με το Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού

14 Δεκ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με το γραφείο της νέας Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Πρόεδρος Μ. Νώτη και η Γραμματέας Κ. Στάρφα.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε λεπτομερώς η περιγραφή της ειδικότητας μας , συζητήθηκε αναλυτικά η έκδοση της προκήρυξης μόνιμου φυλακτικού προσωπικού 200 θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, καθώς έχει δοθεί η απαιτούμενη έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και επιπλέον ο προγραμματισμός των συμβάσεων εποχικού προσωπικού για τη θερινή περίοδο 2017.

Επίσης συζητήθηκε διεξοδικά η διάταξη που περιλαμβάνεται στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4440 και αφορά στους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να ενημερώσει τα μέλη του, ότι στο πλαίσιο των συνεχών επαφών και παρεμβάσεων του σχετικά την έκδοση προκήρυξης μόνιμου φυλακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, εντάσσονται και οι συναντήσεις με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και με στελέχη αρμόδιων φορέων.

Το αποτέλεσμα των διαρκών προσπαθειών και ενεργειών του Συλλόγου μας τους τελευταίους μήνες αποτυπώθηκε στην ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νίσυρο στις 13/12/2016, ο οποίος ανακοίνωσε την προκήρυξη των 200 θέσεων προσωπικού Φύλαξης Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.