Συνάντηση Γνωριμίας με στελέχη της ΠΟΕΙΔΔ

21 Οκτ

Την πρώτη συνάντηση γνωριμίας πραγματοποίησαν οι εννέα νέοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στην ΠΟΕΙΔΔ, του Σωματείου με την επωνυμία “Σύλλογος Σπουδαστών και Αποφοίτων στην ειδικότητα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων” με τα στελέχη της ηγεσίας της δευτεροβάθμιας οργάνωσης. Η συζήτηση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, εκ μέρους της ΠΟΕΙΔΔ παρόντες ήταν ο πρόεδρος Άρης Βάσσιος και ο γραμματέας Γιώργος Σκεπαστιανός ενώ από πλευράς του Συλλόγου, οι τέσσερις εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και στην Ομοσπονδία, η πρόεδρος Μαρία Δούρου, ο Γραμματέας Νίκος Βαλτάς, ο ταμίας Θοδωρής Ζαπουνίδης και το μέλος Γιάννης Αδαμόπουλος και οι εκλεγμένοι μόνο στην ΠΟΕΙΔΔ Λίτσα Γιογιακα, Έλενα Χορέβα, Κώστας Δροσάκης, Βαγγέλης Τσάπρας και Σωτήρης Μακρής.
Ο πρόεδρος κι ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ενημέρωσαν για την ατζέντα των εργασιακών θεμάτων και των διεκδικήσεων που τρέχουν και έχουν πεδίο εφαρμογής και στους συμβασιούχους αρχαιοφύλακες όπως ανθυγιεινό επίδομα, μισθολογικά θέματα, μετατροπή σε ΝΠΔΔ, χορήγηση αδειών κ.ά.

Στη συνάντηση, αναζητήθηκε ένα πρώτο πλαίσιο συνεργασίας και συζητήθηκαν τα διαδικαστικά θέματα για τη λειτουργία και τη γόνιμη συνεννόηση μεταξύ των δύο οργάνων. Κατέστη σαφές ότι η πολυετής εμπειρία των στελεχών της ΠΟΕΙΔΔ, σε θέματα συνδικαλισμού κι η γνώση στα σημαντικότερα και καίρια εργασιακά θέματα, είναι στη διάθεση των αντιπροσώπων και γενικότερα των μελών του Συλλόγου. Οι αντιπρόσωποι, με τη σειρά τους ανέλαβαν, σε συνεργασία με το ΔΣ, να εργαστούν στην κατεύθυνση της επίλυσης των μεγάλων αλλά και των μικρότερων προβλημάτων του κλάδου και να συνεργαστούν στη συνέχεια με την ΠΟΕΙΔΔ, όπου κι όταν χρειαστεί, για τη επίλυσή τους.
Έγινε μια αρχική ενημέρωση για τα σημαντικότερα θέματα, σε αδρές γραμμές, από τους αντιπροσώπους στα στελέχη της ΠΟΕΙΔΔ και επιβεβαιώθηκε η επιλογή του Σωματείου να ενταχθεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσια ενώνοντας τη φωνή του με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους με κοινά προβλήματα.