ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27 Νοέ

Το Δ.Σ του Σωματείου μας, κατανοώντας τις ανάγκες των συναδέλφων μας, το προηγούμενο διάστημα, απέστειλε εκ νέου επιστολές που αφορούν:

1) τις πληρωμές των δεδουλευμένων της τρέχουσας 5μηνης ΣΟΧ, καθώς και της 7μηνης ΣΟΧ1/23 η οποία και έληξε προ ημερών, με σκοπό να καταβληθούν προ των Χριστουγέννων ώστε οι συνάδελφοι να εορτάσουν όπως αρμόζει με τις οικογένειες τους .

2) την υπογραφή που εκκρεμεί από τον Υπουργό Οικονομικών περί ανθυγιεινού επιδόματος.

3) παράταση ΣΟΧ2/23 Μουσείου Ακρόπολης κατά ένα μήνα (έγγραφο το οποίο απεστάλη μετά από δύο αιτήματα σε συναντήσεις αντιπροσωπείας του Δ.Σ. και αφού δεν είχαμε λάβει απάντηση)

4) Βελτίωση εργασιακών συνθηκών και λήψη μέτρων προστασίας ανάλογα των καιρικών συνθηκών.

5) αίτημα ώστε να πάρουμε και εγγράφως (πέρα από προφορικά) τον χρόνο έκδοσης της επερχόμενης προκήρυξης 450 μονίμων αρχαιοφυλάκων

6) οι κινήσεις που αφορούν την λάθος αντιστοίχιση του κλάδου της ΣΟΧ2/23 του Μουσείου Ακρόπολης, εξ’ αιτίας του οποίου δεν ήμασταν το μόνο κύριο προσόν συνεχίζονται με δικηγόρο που έχει αναλάβει ώστε να διορθωθεί για την επόμενη προκήρυξη. Σε αυτό έχουμε και την στήριξη του Σωματείου των εργαζομένων του Μουσείου οι οποίοι απέστειλαν προ λίγων ημερών και αυτοί έγγραφο με σκοπό την διόρθωση.

Επιπρόσθετα, να σας ενημερώσουμε ότι μετά από την επικοινωνία που είχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. σχετικά με τις επερχόμενες συμβάσεις του Μουσείου Ακρόπολης και το αίτημα μας αυτές να μην είναι κάτω των 7 μηνών, σύμφωνα με τα λεγόμενα και τις απαντήσεις που λάβαμε, αποδέχτηκαν το αίτημα μας. Κάτι το οποίο είναι θετική εξέλιξη, αφού όλοι απογοητευτήκαμε με την έκδοση της 6 μηνης διάρκειας Σοχ2/23.

Τέλος, το αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετκά με τον προγραμματισμό για το 2024 που αφορά τις θέσεις έκτακτου φυλακτικού προσωπικού μέσω ΣΟΧ περιλαμβάνει 1429 ΔΕ ημερήσιους φύλακες αρχαιοτήτων και 353 ΔΕ νυχτοφύλακες αρχαιοτήτων.