Ενημέρωση σχετικά με την επερχόμενη προκήρυξη 450 μονίμων ΦΜΑΧ και λοιπών σημαντικών θεμάτων.

26 Σεπ

Συνάδελφοι, περί τα μέσα Μαΐου η εκπρόσωπος του σωματείου μας Μαρία Δούρου μετά από συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του ΑΣΕΠ είχε ανακοινώσει την έκδοση της προκήρυξης 450 θέσεων ΦΜΑΧ μετά τον Σεπτέμβρη. Αρχικά η έκδοση της προκήρυξης αναμενόταν περί τον μήνα Μάρτιο, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε καθώς η προτεραιότητα ήταν ο γραπτός διαγωνισμός ΠΕ-ΤΕ και στη συνέχεια κάποιες προκηρύξεις με προηγούμενη εγκριτική από την δική μας. Όλους αυτούς τους μήνες ασκούνται πιέσεις μέσω εκπροσώπου του Σωματείου μας που γνωρίζει το θέμα πολύ καλά εξ΄ αρχής , τόσο στο ΥΠ.ΠΟ όσο και στον ΑΣΕΠ για την τάχιστη έκδοση αυτής, αφού εδώ και μήνες βρίσκεται στον ΑΣΕΠ και είναι έτοιμη προς έκδοση.

Κάθε εξέλιξη περί της προκήρυξης παρακολουθείται, όντως από τον μήνα Ιούλιο υπάρχει ενημέρωση ότι γίνεται προσπάθεια με διάθεση έκδοσης αυτής τέλη Οκτωβρίου. Κάτι το οποίο δεν έχει οριστικοποιηθεί 100 % μέχρι και σήμερα, αλλά είναι αρκετά μεγάλη η πιθανότητα έκδοσης της τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου με βάσει τις επίσημες απαντήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από το τμήμα προκηρύξεων τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ οι οποίοι το προγραμματίζουν για εκείνο το διάστημα (μέχρι και σήμερα η ίδια απάντηση). Αναμένουμε να οριστικοποιηθεί.

Πάγιο αίτημα μας η έκδοση της προκήρυξης αντίστοιχα όπως η 8Κ. Αυτό διαβεβαιώνει μέχρι στιγμής και το Υπουργείο Πολιτισμού και το αρμόδιο τμήμα προκηρύξεων τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ, οπότε θα εκδοθεί βάσει του Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και βάσει του προσοντολογίου με μόνο κύριο προσόν το δικό μας και επίπεδο αγγλικών το lower. Πάγιο αίτημα επίσης του σωματείου μας η έκδοση μιας αντίστοιχης προκήρυξης εντός διετίας, καθώς τα κενά και οι ανάγκες των χώρων είναι μεγάλες και όπως επιθυμούμε και απορρόφηση περισσότερων συναδέλφων μας . Σχετικά με τις συνάφειες κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμη καθώς αυτά ορίζονται με την έκδοση της προκήρυξης.

Όσον αφορά το ανθυγιεινό επίδομα, προεκλογικά ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να υπογραφτεί κάτι το οποίο δεν επετεύχθη. Τα αρμόδια υπουργεία είχαν διαβεβαιώσει ότι είμαστε η επόμενη ειδικότητα μετά τους υγειονομικούς που θα περάσει. Το προηγούμενο διάστημα έγινε αύξηση του προϋπολογισμού για τον λόγο της ένταξης νέων ειδικοτήτων στο ανθυγιεινό επίδομα. Με βάσει τα λεγόμενα εντός 2μήνου … λένε … ότι θα υπογραφτεί ..μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει κάτι επίσημο και ελπίζουμε να μην είναι προεκλογικά ..παιχνίδια εν όψη των δημοτικών εκλογών. Αναμένουμε λοιπόν την υπογραφή της ΚΥΑ.

Περί της απερχόμενης συνάντησης της Υπουργού στις 13/9 με προϊσταμένους εφοριών κ τις αναρτήσεις περί ιδιωτικοποίησης της φύλαξης, το Σωματείο μας έχει αποστείλει ερωτήματα σχετικά προς απάντηση στην Υπουργό και έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας. Θορυβούμαστε με βάσει τις εξελίξεις και είμαστε σε ετοιμότητα για οτιδήποτε προκύψει στην πορεία .

Επιπρόσθετα όσων αφορά την ΣΟΧ 2/23 του Μουσείου Ακρόπολης το Σωματείο μας έχει κινηθεί νομικά επί της προκήρυξης λόγω της ένταξης και των Στελεχών στα κύρια προσόντα και αναμένεται η οποία εξέλιξη – απάντηση από το Μουσείο κ το τμήμα ΣΟΧ του ΑΣΕΠ όπου τους έγινε επίδοση με δικαστικό επιμελητή. Μετά κ από σημερινή επικοινωνία με τον νομικό του Μουσείου αναμένεται εντός των ημερών Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό τη λήψη απόφασης. Παρόλα αυτά μη ξεχνάμε ότι η προκήρυξη είναι υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και το Μουσείο έχει παρακάμψει τον ίδιο του τον Οργανισμό όπου ορίζει τους Φύλακες Μουσείων κ Αρχαιολογικών Χώρων ως φυλακτικό προσωπικό

Σχετικά με τα πέντε Μουσεία που μετατράπηκαν σε ΝΠΔΔ, όλα τα αρμόδια Σωματεία θα μπούμε στην μάχη των διαπραγματεύσεων, με σκοπό την προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων & από την μεριά μας των Διπλωματούχων της ειδικότητας .

Τέλος σας παρακαλούμε να μην επηρεάζεστε κ να μη δίνεται σημασία σε λεγόμενα τρίτων που δεν γνωρίζουν επί των θεμάτων, καθώς δημιουργείται σύγχυση κ άγχος μεταξύ όλων.