ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

24 Απρ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αφορούν στην υπογραφείσα ΚΥΑ καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους του Υπουργείου Υγείας και στην τελεσίδικη δικαστική απόφαση αναδρομικής καταβολής του επιδόματος σε εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ, εύλογα έχουν δημιουργήσει αναστάτωση και ερωτηματικά σε πολλά μέλη του Σωματείου μας. Αρκετοί μάλιστα έχουν σπεύσει να κατηγορήσουν ευθέως το Σωματείο σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, προδικάζοντας ότι το εν λόγω επίδομα ΔΕΝ θα δοθεί στους αρχαιοφύλακες. Προς αποκατάσταση της αλήθειας των γεγονότων, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Η αναδρομική καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος μέσω Δικαστικής Απόφασης, σε προσφυγή του Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού Βορείου Ελλάδος ΔΕΝ αφορά σε εργαζόμενους με την ειδικότητα του Φύλακα Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων.

2. Η ανακοίνωση της εκπροσώπου του Σωματείου μας τον Ιούνιο του 2022, που αφορούσε στην επικείμενη καταβολή – μέσω ΚΥΑ- του ανθυγιεινού επιδόματος και στους αρχαιοφύλακες, έγινε μετά από σχετική ενημέρωση-επιβεβαίωση από τον Πρόεδρο της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ και της ΠΕΥΦΑ. Υπενθυμίζουμε ότι με τα σημερινά δεδομένα οι αρχαιοφύλακες (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ) ΔΕΝ λαμβάνουν το εν λόγω επίδομα. Η ανακοίνωση του Σωματείου μας που αφορούσε στην ένταξη στο ανθυγιεινό επίδομα και των αρχαιοφυλάκων επιβεβαιώθηκε επισήμως από την Υπουργό Πολιτισμού, όπου δημοσίως ανακοίνωσε της ένταξη της ειδικότητάς μας στο ανθυγιεινό επίδομα… 

3. Η ΚΥΑ καταβολής του ανθυγιεινού επιδόματος για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι αρχαιοφύλακες βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΥΠΠΟΑ. 

Μετά τα παραπάνω είναι φανερή η προσπάθεια ορισμένων να δυσφημήσουν το Σύλλογό μας, αναρτώντας ανυπόστατα πράγματα… Θα πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους ότι ο Σύλλογός μας αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μελών. Και στον αγώνα αυτό κανείς δεν περισσεύει!

Οποιαδήποτε αστήρικτη λασπολογία στο διαδίκτυο από μέλη του Συλλόγου μόνο κακό κάνουν στο Σύλλογο και τίποτα άλλο.

Ως ΔΣ του Συλλόγου βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για τη προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας.