Δελτίο Τύπου σχετικά με το συμβάν στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ την 4η Ιανουαρίου 23

5 Ιαν

Το Σωματείο μας εκφράζει την πλήρη στήριξη του στην ΠΕΥΦΑ σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του σταθμού ΣΚΑΪ στην εκπομπή «οι Αταίριαστοι».

Ως εργαζόμενοι στον κλάδο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα τηλέφωνα του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α).  κ. Μαυρικόπουλου είναι πάντοτε διαθέσιμα σε όλους. Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός, ότι η άποψη του προέδρου της ΠΕΥΦΑ δεν φιλοξενήθηκε ανοιχτά στην εκπομπή παρότι ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία με τους συντελεστές αυτής και δεν δόθηκε ο ανάλογος χρόνος για εξηγήσεις.

Καθώς το συμβάν στην Ακρόπολη είναι υπό διερεύνηση από την Υπηρεσία, η δεοντολογία επιβάλει να περιμένουμε πρώτα το πόρισμα αυτής. Καταδικάζουμε την άκρατη υιοθέτηση της όποιας καταγγελίας ή “καταγγελίας” από οποιονδήποτε σταθμό με σκοπό  την παρουσίαση της ως πραγματικότητας χωρίς έρευνα και χωρίς να έχουν ακολουθηθεί οι αρχές της δημοσιογραφικής έρευνας.

Όλοι οι αρχαιοφύλακες εργάζονται, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με αίσθημα ευθύνης για την φύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση τέτοια «ρεπορτάζ» ή και μεμονωμένα περιστατικά, εφόσον αποδειχτούν, δεν μπορούν θέτουν σε αμφισβήτηση τον επαγγελματισμό ολόκληρου του κλάδου.