Απολογισμός Ετήσιας Γενικής-Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης

2 Φεβ

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «AMALIA», η Ετήσια Γενική – Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου ΙΕΚ «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων».

Στη Συνέλευση παρουσιάστηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. του Συλλόγου, καθώς και η ανάλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην ειδικότητα, τόσο των πιστοποιημένων συναδέλφων όσο και των σπουδαστών. Η Συνέλευση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για απολογισμό διετίας και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή τους. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις των μελών, στις οποίες το Δ.Σ. του Συλλόγου έδωσε απαντήσεις και διευκρινίσεις μέσα σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.Επιπλέον, προτάθηκαν ψηφίσματα στα οποία κλήθηκαν τα μέλη να ψηφίσουν τα οποία δεσμεύουν και θα εφαρμοστούν από το επόμενο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές.

Επίσης όπως ορίζει το καταστατικό του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, αρμόδια για τις επικείμενες αρχαιρεσίες , η οποία και συνέταξε ενιαίο ψηφοδέλτιο σύμφωνα με τις δηλώσεις των υποψηφιοτήτων για την εκλογή του νέου Δ.Σ. καθώς και για την εκλογή της ελεγκτικής επιτροπής.

Οι εκλογές του Συλλόγου μας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. όπως ομόφωνα αποφάσισε το σώμα, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019.

Θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις από την εφορευτική επιτροπή που θα αφορούν στη διαδικασία και στις δηλωθείσες υποψηφιότητες.

Στη Συνέλευση συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου από την Αθήνα και την επαρχία καθώς και εγγράφησαν νέα μέλη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αναλύθηκαν ήταν:

1. Προκήρυξη 8Κ/2018, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εποχικού προσωπικού 2019
2. Κατοχύρωση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων
3. Κώλυμα 60μηνου
4. Μονιμοποίηση Ένδικων
5. Προσοντολόγιο προκηρύξεων ΑΣΕΠ
6. Προγραμματισμός Νέων Τμημάτων ΙΕΚ

Αγαπητοί συνάδελφοι, απαιτείται διαρκής αγώνας για να πετύχουμε, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η κινητοποίηση όλων μας. Ο στόχος μας είναι κοινός: η προάσπιση των συμφερόντων της ειδικότητάς μας, η ανάδειξη, η αναγνώριση και η προσφορά της μέσα στο χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού, γεγονός που καθορίζει τη στάση και την ευθύνη του Συλλόγου μας, αλλά και του καθενός από μας. Ας συνεχίσουμε λοιπόν με δύναμη, ευθύνη, αξιοπρέπεια, συλλογικότητα και ενότητα.