Ανακοίνωση του Συλλόγου σχετικά με τους τέσσερις τραυματίες στην Ακρόπολη

17 Απρ

Ως Σύλλογος εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους τέσσερις τραυματίες κι ιδιαίτερα τις δύο συναδέρφους Αρχαιοφύλακες, ύστερα από πτώση κεραυνού στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης και αισθανόμαστε ιδιαίτερη ανακούφιση που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Οφείλουμε να αναλογιστούμε όλοι τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδερφοι που εργάζονται σε ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους, καθώς εκθέτουν τον εαυτό τους σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και περιστατικά αυξημένης επικινδυνότητας.
Το θέμα της ασφάλειας τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων είναι ιδιαζόντως σοβαρό και θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαιτέρως όλους μας και ειδικά όσους έχουν την ευθύνη να παίρνουν αποφάσεις.
Ο σύλλογος σπουδαστών και αποφοίτων της ειδικότητας «φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» αναλογιζόμενος τις δυσχερείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι καθημερινώς επιτελούν το ιερό καθήκον της φύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, εκθέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο, θέτει το σημερινό περιστατικό ως θέμα προβληματισμού και είναι πρόθυμος να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς του ΥΠ.ΠΟ. ώστε να καταστεί εφικτή η βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου τέτοια θλιβερά περιστατικά να αντιμετωπίζονται με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες για επισκέπτες και εργαζόμενους.