Ανακοίνωση σχετικά με το Εργατικό Ατύχημα στο Ολυμπιείο (ΕΦΑΠΑ)

27 Σεπ

Το ΔΣ του Σωματείου μας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το υπό διερεύνηση από την Επιθεώρηση Εργασίας εργατικό ατύχημα, που συνέβη το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιείο (ΕΦΑΠΑ) και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου νυχτοφύλακα, ο οποίος εν ώρα εργασίας πλακώθηκε από το αναβατόριο ΑΜΕΑ που οδηγεί στις κάτω τουαλέτες του χώρου και βρίσκεται εδώ και χρόνια παραδομένο στις καιρικές συνθήκες και σε αχρηστία

Απαιτούμε από το ΥΠΠΟΑ να ληφθεί μέριμνα προκείμενου να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του συναδέλφου και να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η οικογένεια του για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.
Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε κάθε εργαζόμενος να μπορεί να επιστρέφει σπίτι του.

Πάγια θέση του σωματείου μας είναι ότι για κάθε εργατικό ατυχήματα δε φταίει η «κακιά η ώρα» αλλά είναι πρόβλημα ανασφαλών εργασιακών συνθηκών ως οικονομική επιλογή του εργοδότη, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Σχετικά με το ατύχημα, εστάλη επιστολή διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟΑ η οποία κοινοποιήθηκε και στην Επιθεώρηση Εργασίας, την οποία μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω: