Ανακοίνωση σχετικά με τον αριθμό θέσεων 7μηνου 2018 στις θέσεις Φύλαξης

2 Μαρ

Σε αναμονή της Υπουργικής Απόφασης για την κίνηση διαδικασιών πρόσληψης Ημερήσιων Φυλάκων και Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων 7 μηνης διάρκειας για το 2018 από το ΥΠΠΟΑ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος της ειδικότητας μας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά:
όπως κάθε χρόνο ενημερωνόμαστε και παρακολουθούσαμε στενά τη διαδικασία έγκρισης των 7 μηνων συμβάσεων, στις οποίες απασχολείται το μεγαλύτερο ποσοστό των αποφοίτων μας. Για τη φετινή χρονιά είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση από το Γραφείο Υπουργού ότι οι θέσεις που θα προκηρυχθούν για το 7μηνο Απριλίου – Οκτωβρίου 2018, θα είναι 1500. Ωστόσο ο αριθμός των θέσεων για ακόμα μία χρονιά δεν θα αυξηθούν στο ελάχιστο, καθώς από το 2016 παραμένουν στις 1314. Το Υπουργείο Πολιτισμού αν και είχε ζητήσει ένα μεγάλο αριθμό θέσεων (1700) τα συναρμόδια Υπουργεία (Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών) δεν έδωσαν την τελική έγκριση.

Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε πως οι απόφοιτοι της ειδικότητας μας πολλαπλασιάζονται, παράλληλα όμως υπάρχουν και μεγάλες ανάγκες στην φύλαξη αρχαιοτήτων που κάθε χρόνο αυξάνονται. Το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και οι συναρμόδιοι φορείς έχουν μεγάλη ευθύνη για την υποστελέχωση των υπηρεσιών όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, αφού οι προκηρυσσόμενες θέσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες φύλαξης Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

Το Σωματείο μας με τη βοήθεια όλων των μελών του δε θα σταματήσει να διεκδικεί περισσότερες εποχικές και μόνιμες θέσεις εργασίας για όλους τους απόφοιτους της ειδικότητας με γνώμονα πάντα την αναβάθμιση στον τομέα φύλαξης και ασφάλειας στα Μουσεία και τα Μνημεία όλης της Χώρας καθώς και της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.