Ανακοίνωση για την αδικαιολογήτως δρομολογούμενη μείωση των θέσεων της αναμενόμενης προκήρυξης από 505 σε 450 άτομα.

26 Οκτ

Το Σωματείο μας καταδικάζει την εκτός προγράμματος και αδικαιολογήτως δρομολογούμενη μείωση των θέσεων της αναμενόμενης προκήρυξης από 505 σε 450 άτομα φυλακτικού προσωπικού.

Η Δημόσια Διοίκηση για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται αναξιόπιστη και ανακόλουθη, καθώς δεν τηρείται ότι ανακοινώθηκε μέσω του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη στον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων του 2023.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ καθώς σε ανακοίνωση  στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ έκανε λόγο για 450 θέσεις, διαψεύδοντας τον επίσημο προγραμματισμό των προσλήψεων του 2023.

Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση μιας μερίδας συναδέλφων στο ΥΠΠΟΑ οι οποίοι παρά την έγγραφη επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ για 505 θέσεις ΔΕ ειδικότητας Φύλαξης/ Πληροφόρησης και ΔΕ Νυχτοφυλάκων εντός του προγραμματισμού του 2023,  όλες αυτές τις ημέρες επιβεβαιώνουν μόνο τις 450 θέσεις, χωρίς να γνωρίζουν να εξηγήσουν τι έχει γίνει με τις υπόλοιπες θέσεις.

Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση κύκλων συναδέλφων που διαρρέουν ότι οι 55 θέσεις που αγνοούνται αφορούν σε προσωπικό ΥΕ Καθαριστών, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ίδιο το έγγραφο.που αναφέρεται ξεκάθαρα σε 505 θέσεις εκτός του κανόνα 1:1, ΔΕ ειδικότητας “Φύλαξη / Πληροφόρηση, Ημερήσια και Νυχτερινή Φύλαξη”.

Το Σωματείο μας, γνωρίζοντας το «ψαλίδι» που επιχειρείται πάντα στις προκηρύξεις από επίσημους και ανεπίσημους κύκλους, είχε ζητήσει να προκηρυχθούν τουλάχιστον 1.000 θέσεις τακτικού προσωπικού, θέση που ουδέποτε στηρίχθηκε με τόλμη από το μόνιμο προσωπικό, παρά τις καθολικές επισημάνσεις για ελλείψεις σε προσωπικό.

Ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το 2023 στο ΥΠΠΟΑ, φαίνεται να εξελίσσεται σε παρτίδα ασυνεννοησίας μεταξύ ΥΠΠΟΑ και ΥΠΕΣ με την ηγεσία και τους συνδικαλιστές του Υπουργείου Πολιτισμού να επευφημούν για τις 450 θέσεις που αμφότεροι δηλώνουν ότι «ζήτησαν», χωρίς όμως να αναφέρουν τίποτα για τις 55 θέσεις που αγνοούνται και για τις οποίες δεν τολμούν καν να αναφέρουν κάτι ή να αναζητήσουν την τύχη τους.

Καθώς ο κόμπος έχει φτάσει εδώ και καιρό στο χτένι ζητάμε την στήριξη της Ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, όλου του μόνιμου προσωπικού και των εκπροσώπων του καθώς ήρθε η στιγμή να αποδειχτεί στην πράξη ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την κάλυψη των οργανικών κενών, τις προσλήψεις αλλά και για όλους αυτούς τους ανθρώπους που για χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων ως «συμβασιούχοι».

Το σωματείο από τις 24/10/22 που αναφέρθηκε ο εσφαλμένος αριθμός των θέσεων για πρώτη φορά σε έγγραφο που αναρτήθηκε δημόσια, έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς ισχύει και να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Απαιτούμε από το ΥΠΠΟΑ να αποστείλει αμέσως συμπληρωματικό έγγραφο που να ζητάει να απορροφήσει τις επιπλέον 55 θέσεις ΔΕ Φυλακτικού προσωπικού που δοθήκαν από το ΥΠΕΣ στον προγραμματισμό των προσλήψεων οι οποίες δεν συμπεριελήφθησαν στις θέσεις που ζητήθηκαν από το ΥΠΠΟΑ.

Ζητάμε την διόρθωση της αδικίας που επιχειρείται εις βάρος μας καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ζωή 55 οικογενειών.