Έκδοση και αποστολή ερμηνευτικής εγκυκλίου του νόμου 4430 για τους σπουδαστές των ΙΕΚ

3 Δεκ

Ο Σύλλογος Σπουδαστών και Απόφοιτων ΙΕΚ «Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» ενημερώνει τους σπουδαστές των ΙΕΚ σχετικά με την έκδοση και αποστολή ερμηνευτικής εγκυκλίου που επικαλούνται τα κατά τόπους ΚΠΑ του ΟΑΕΔ , ώστε να προχωρήσουν στην εφαρμογή του πρόσφατου ψηφισθέντος νόμου 4430 σχετικά με το δικαίωμα εγγραφή τους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Μετά την επικοινωνία του προεδρείου του Συλλόγου με το γραφείο του Διευθυντή της Αν. Υπουργού Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου και τη γνωστοποίηση του θέματος, υπήρξε επικοινωνία του Διευθυντή της Αν. Υπουργού Εργασίας με το γραφείο της Διευθύντριας του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη και ρητώς η διαβεβαίωση ότι δεν είναι απαραίτητη η έκδοση και αποστολή ερμηνευτικής εγκυκλίου, διότι ο νόμος είναι απολύτως σαφής και άμεσα εφαρμόσιμος.

Ως εκ τούτου, οι σπουδαστές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στα κατά τόπους ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, να επικαλούνται τον νόμο καθώς και την γνωστοποίηση του θέματος σε Υπουργείο Εργασίας και κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ και να απαιτούν την επικοινωνία των ΚΠΑ με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και την άμεση εξυπηρέτησή τους.