Aνακοίνωση σχετική με τις φημολογίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν τον Σύλλογο και τα ζητήματα της ειδικότητάς μας

13 Αυγ

Επειδή τις τελευταίες μέρες λέγονται και γράφονται πολλά οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας.
Ως Σύλλογος ενημερώνουμε ότι δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με το Υπουργείο προς την κατεύθυνση της διακοπής των συμβάσεών μας ένα μήνα νωρίτερα προκειμένου να αποφύγουμε το 8μηνο κώλυμα, ούτε από τον πρόεδρο, ούτε από κανένα άλλο μέλος του Δ.Σ. και ότι όχι μόνο είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια αλλά θεωρούμε και απαράδεκτη την διασπορά τέτοιων φημολογιών. Επίσης καμία διαπραγμάτευση και διαβούλευση δεν γίνεται με το Υπουργείο χωρίς να τίθεται το οποιαδήποτε θέμα απασχολεί την ειδικότητά στο Δ.Σ.
Είμαστε εν αναμονή της συνάντησης μας με την Υπουργό Πολιτισμού προκειμένου να συζητήσουμε όσα θέματα απασχολούν την ειδικότητά μας και φυσικά μαζί με όλα τα άλλα θέματα και το θέμα του 8μηνου κωλύματος προκειμένου να μας δοθούν επίσημες απαντήσεις κι έπειτα να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.
Οφείλουμε επίσης να αναφερθούμε και στα προσωρινά αποτελέσματα της 8Κ. Πέρα από το γεγονός ότι θα περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ο επικείμενος διορισμός των τριών μελών του Δ.Σ. και ιδιαίτερα του προέδρου και της γραμματέα δεν τους εμποδίζει να εξακολουθούν να είναι μέλη του Δ.Σ. καθώς δεν υπάρχουν κωλύματα συμφερόντων και ασυμβίβαστα ενώ το επιτρέπει και το ίδιο το καταστατικό.
Μπορεί να είμαστε στους πίνακες διοριστέων, αλλά δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του κλάδου μας και ιδιαίτερα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αποφοίτων ΙΕΚ με την ειδικότητά μας, αλλά και για την διενέργεια νέων διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. για μόνιμο προσωπικό με διαφανείς πάντα διαδικασίες.
Τέλος , οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η μοναδική επίσημη σελίδα του Συλλόγου είναι η σελίδα: arxaiofilakes.gr και δεν μπορούμε να απαντάμε σε οποιεσδήποτε άλλες σελίδες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης όταν μάλιστα μέλη του Δ.Σ. είναι διαγραμμένα και μπλοκαρισμένα και δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να δίνουν τις απαντήσεις τους εκεί.